Вибір майбутнього

Щороку перед випускниками постає проблема вибору майбутнього.

У процесі вибору професії необхідно враховувати багато факторів:

  • Почніть шукати серед тисяч професій свою якомога раніше – більше часу залишається на обдумування свого рішення.
  • Необхідно враховувати свої схильності та здібності до певних видів діяльності, які заняття вам приємні. Наприклад, ви прекрасно малюєте, закінчили художню школу, або маєте математичні здібності.
  • З’ясувати, що ви знаєте про професію яку вибрали, або чим хотіли б займатися загалом. Переконатися в тому, щоб одержана інформація про професію не була односторонньою, неповною.
  • Спробувати попрацювати під час практики, канікул. Перспектива заробітку і можливість спробувати свої сили дасть впевненість у власних силах, можливість відчути свою самостійність, підготує до прийняття важливих рішень.
  • Одним з факторів при виборі справи життя має бути стабільний соціальний попит на професію. Чи актуальна соціальна потреба у тому чи іншому виді діяльності, а також прогноз динаміки попиту на професіоналів у майбутньому.

Якщо ви вже пройшли тести на професійні схильності або ж самостійно вирішили, що найбільше вам підходять професії рубрики «Тренери, інструктори зі спорту», перегляньте відеоролік нашої спеціальності на цій сторінці. https://www.youtube.com/watch?v=uIHU-McbWEs