ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

В нестандартних, екстрених ситуаціях необхідно швидко орієнтуватись та діяти ефективно, обираючи зручні, зрозумілі інструменти.

В ситуації, що склалась, коли на період карантину «заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами», а викладачі мають виконувати «іншу організаційно-педагогічну роботу» оптимальним є налаштування дистанційного навчання.

Реалізовувати дистанційне навчання вирішили використовуючи повноцінну систему Moodle та звичні месенджери (Viber, Telegram тощо).

Система Moodle – це найкращий вибір. Адже вона є основною платформою дистанційної/змішаної форм навчання та надає широкі можливості для наповнення навчальних курсів: завантаження файлів, розміщення презентацій, проведення опитування, використання тестових технологій, отримання зворотного зв’язку від студентів, налагодження інтерактивної взаємодії тощо.

Для надання відео контенту можна проводити прямі трансляції на каналі YouTube, де після ефіру є можливість зберегти відеоматеріал для повторного використання. Окрім цього прямий ефір можна транслювати через Facebook, а також Instagram, який особливо до вподоби студентам. Дату і час початку прямого ефіру або посилання на збережені відеоматеріали – розміщувати в групах студентів.

Інтернет ресурси:

Необхідно пам’ятати, що запорукою успішного проходження випробувань, що час від часу підкидає нам сучасний світ, насамперед, є психологічний фактор. Збереження позитивного настрою, допомога один одному, дружня підтримка, зацікавленість в освоєнні сучасних технологій дозволить нам, освітянам, стати загартованішими, професійнішими, гнучкішими, сучаснішими.