ІНСТРУКЦІЯ з безпеки життєдіяльності задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19

1. Загальні положення

  • Інструкція з безпеки життєдіяльності для здобувачів освіти під час навчального року про дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського (далі – університет) поширюється на всіх учасників навчально-виховного процесу під час перебування в університеті та на його території.
  • Інструкцію розроблено відповідно до «Тимчасових рекомендацій щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 року № 42 «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 04.08.2020 №

2. Вимоги безпеки життєдіяльності здобувачів освіти перед початком навчальних занять.

  • Допуск до   університету  здійснюється   згідно   графіка,  щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу.
  • Допуск до університету супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують здобувачів освіти з інвалідністю забороняється.
  • Викладач перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
  • В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються в спеціально відведеному приміщенні, інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.
  • Вхід до університету дозволяється при наявності захисної маски або респіратора.
  • На вході до університету є місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком з концентрацією активнодіючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.
  • Здобувачам освіти необхідно при вході до університету проводити дезінфекцію рук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *