ТИ МАЄШ ПРАВО НА ОСВІТУ БЕЗ КОРУПЦІЇ

На факультеті фізичної культури та спорту заступником  по роботі зі студентами Адаменко О.О. було організовано комплекс заходів щодо попередження та протидії корупції у вищих навчальних закладах, в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

16 квітня було проведено  лекцію  студентам I курсу на тему: «Ти маєш право на освіту без корупції» та  правововий тренінг для студентів III курсу на тему: «Що робити якщо від вас вимагають хабара за іспит?».  На початку заходів до студентів звернувся декан факультету Жигадло Г.Б. з інформацією щодо попередження хабарництва на факультеті.

Під час заходів було розкрито сутність антикорупційного законодавства та шляхи реалізації антикорупційної політики в Україні з урахуванням нових антикорупційних законів, зокрема, Закону України «Про вищу освіту» та Кримінального кодексу України; запропоновано систему знань і вмінь, які забезпечують здатність запобігати виникненню корупційних діянь, протидіяти проявам корупції та усувати наслідки правопорушень, пов’язаних із корупцією у сфері освіти.

Розміщено на сайті пам’ятки для студентів і викладачів факультету з інформацією  щодо відповідальності за надання і вимагання хабара, а також підготовлено інформацію для стенда «Як протидіяти корупції».