Посвята в студенти Миколаївського національного університету ім.В.О.Сухомлинського

Сьогодні, 2 вересня 2024 р. в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова відбулась посвята в студенти. Актова зала була замовлена студентами, викладачами. На початку заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів. Після пролунав Державний гімн України. До присутніх з привітанням звернувся ректор університету, професор Є.І.Трушляков. 

Під час промови пролунала повітряна тривога! По закінченню промови студенти та викладачі пройшли до бомбосховища. 

Після тривоги захід продовжувався. Виступив з привітанням В.Д. Будак, ректор МНУ імені В.О. Сухомлинського та інші керівники структурних підрозділів університету. На завершення виступила голова профспілкової організації студентів, нею була зачитана клятва першокурсника, прозвучав гімн «Гаудеамус». Потім студентів розвели по деканатах та кафедрах для знайомства з керівниками та викладачами.

У Миколаївському національному університеті імені В.О.Сухомлинського відбулась посвята у студенти. З вітальним словом виступила проректор із науково-педагогічної роботи, Михальченко Наталія В’ячеславівна. 

Доктор історичних наук, доцент кафедри історії Нефьодов Дмитро Валерійович  прочитав лекцію на тему “Моя Україно — єдина та вільна! Героїчний поступ крізь віки”. Розповів про історію навчального закладу крізь призму історії краю, розбудову інфраструктури, матеріальної бази університету в новітню добу, про збереження майна та кадрового потенціалу, викладачів та студентів не дивлячись на війну, постійні обстріли та руйнування корпусівПісля вітального слова та лекції студенти розішлись з керівниками структурних підрозділів та викладачами по своїм факультетам на кураторські години.